štvrtok 15. augusta 2019

Broskyňovo-ostružinový clafoutis

Rýchly, letný, osviežujúci.
Presne taký je tento francúzsky koláč, ktorý som objavila v júnovom časopise Zdravie.
Trošku som si ingrediencie prispôsobila väčšej mise na pečenie a môžem povedať, že koláčik je výborný.


Takže, ak máte chuť vyskúšať, nech sa páči, tu je recept:

Budete potrebovať
* 4 vajcia izbovej teploty
* 100g trstinového cukru
* štipka soli
* 30g roztopeného a schladnutého masla
* 130 g hladkej múky
1 lyžička mandľového extraktu
200 ml mlieka
*trochu masla na vymazanie formy a 2 PL trstinového cukru na jej vysypanie
* ostružiny, broskyne alebo iné drobné ovocie

V mise rozmiešame vajcia, cukor, soľ, pridáme roztopené a vychladnuté maslo. Vsypeme preosiatu múku, mlieko a všetko vymiešame dohladka. 
Okrúhlu formu vymažeme maslom, vysypeme trstinovým cukrom a vlejeme do nej polovicu cesta. Po celej ploche poukladáme ovocie a zalejeme druhou polovicou cesta.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov, na dobu cca 30 minút.


Ja tieto a podobné koláče pečiem v obľúbenej keramickej mise, ktorú nájdete aj v eshope, TU
Je väčšia, má priemer 29 cm, mne to však úplne vyhovuje.
Koláčik sa vždy krásne upečie, údržba je úplne jednoduchá a naviac misa vyzerá oveľa krajšie ako obyčajný, klasický plech. Koláč len prikryjem poklopom a ak sa nezje, vydrží takto aj do druhého dňa.




Určite odporúčam tento recept vyskúšať. Kľudne po ňom siahnite vždy, keď sa Vám ozve nečakaná návšteva. Jeho príprava Vám naozaj nezaberie veľa času.

Pri príprave tohto koláčika môžete použiť tieto produkty od nás:





Krásny deň Vám praje
Hela ♥


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem pekne za Váš názor, či pripomienku. Teším sa, že ste ku mne zavítali :-)